Levi Snow Sport Academy logo

Vastaus kaikkeen

Valmentaja Sami Suhonen

Sami Suhonen

LEVI SNOW SPORT ACADEMYN FREERIDE VALMENTAJA

VASTAUS KAIKKEEN

Nyky-yhteiskunnassa meillä nykypäivän ihmisillä on pääsy lähes kaikkeen maailman kirjoitettuun tietoon lähes kaikkina ajan hetkinä. Tämän seikan olemassaolon erityislaatuisuus nousee usein esiin FreeRide- linjan toiminnassa, sillä meillä on etuoikeus liikkua luonnossa. Luonnossa erityisiä ovat ne paikat, joissa ei ole… jep… mobiilidatayhteyttä. Ja meillä kittiläläisinä on etuoikeus vierailla näissä yhä harvinaisemmiksi käyvissä ”kentättömissä” paikoissa toistuvasti. Kuinkahan moni suomalainen voi sanoa viettävänsä viikoittain useamman tunnin ilman mahdollisuutta saada tai vastaanottaa viestejä? Niinä hetkinä tiedon helppoon saatavuuteen kiinnittää eniten huomiota.

Tiedon helppo saatavuus ei kuitenkaan tee meistä kaikkitietäviä. Uutena nuorena valmentajanalkuna olen ollut tunnistavinani ilmiön eri asteita valmennusmaailmassa. Tiedäthän sen ihmistyypin, jolla on vastaus kaikkeen? Tee näin. Treenaa noin. Kehitä   tuota. Syö tätä. Sillä lailla opitaan ja tällä lailla kuuluu suorittaa. Jos meillä olisi resepti optimaaliseen valmentamiseen, se varmaan opetettaisiin valmentajaopiston ensimmäisellä tunnilla.

Miksi näin ei ole? Koska valmennettavat ovat yksilöitä. Jokaisella on oma persoonansa ja fysiikkansa, jokainen oppii uusia taitoja hieman eri tavoin ja jokaisen elimistö reagoi ärsykkeisiin hieman toisistaan poikkeavin vastein. Ja niin, vielä yksi juttu: Me motivoidutaan eri tavoin, tykätään eri asioista ja nauretaan erilaisille vitseille.

Näistä syistä kokonaisvaltaisuus, yksilöllisyys ja opiskelijan kohtaaminen ovat Levi Snow Sport Academyn arjen merkittävimmät arvot. Meillä pyritään menemään hauskanpito edellä, löytämään jokaiselle sopiva tapa tehdä ja oppia asioita sekä edellä mainittujen tekijöiden avulla auttamaan jokaista opiskelijaamme avaamaan itseä kiinnostavia ovia tulevaisuuteen. Aina siinä samalla on oppinut hiihtämään.


Terveisin,

valmentaja, joka ei tiedä vastausta kaikkeen.

Sami

Levi Snow Sport Academy Freeride

Jaa artikkeli