Levi Snow Sport Academy logo

MoniTaitolinjan terveiset

Leevi Keränen

Monitaitolinjan valmentaja

Levi Snow Sport Academyn syksy on lähtenyt melkoisella meiningillä vauhtiin. Uudet ykköset ovat asettuneet lukioon ja sitä myöten myös Alppikoulun toimintaan mukaan. Samalla myös uudet valmentajat ovat asettuneet uusiin rooleihinsa.

Nyt syksyllä kauden alkaessa on hyvä hetki tutustua meihin uusiin valmentajiin, ja hyvä startti siihen olisi tutustua Monitaitolinjan uuteen kouluttajaan. 

 

ELI GET TO KNOW LEEVI KERÄNEN!

Eräänlainen ympyrä sulkeutuu. Näin 24-vuotiaana aloitan Levi Snow Sport Academylla työt monitaitolinjan kouluttajana. 6 vuotta monitaitolinjalta oman valmistumisen jälkeen. Voisi väittää, että monelle tämä olisi unelmatyö, mutta minulle se henkilökohtaisesti on hyvinkin paljon sitä. Levillä lapsuuteni laskeneena, ja isääni monitaitolinjan sivutoimisena kouluttajana luokanopettajan työn lisäksi seuranneena, olen enemmän tai vähemmän kasvanut lumiurheiluun. Juuret 15-vuotiaaksi asti löytyvät ratalaskusta, mutta lukioon tulin
kuntoutuksessa olevana ex-ratalaskijana, monitaitolinjalaisena.

Lukiosta valmistuttuani on elämä ollutkin melkoista seikkailua. Tavoitteikseni asetin nauttia urheilusta ja kehittyä lumilajien ammattilaisena. Unelmani oli joskus tehdä töitä alalla kouluttajana. Mikä tuli itselleni melkoisena yllätyksenä, oli että meininki urheilussa otti kierroksia ja löysin itseni uskomattomista paikoista urheilemassa vapaalaskua. Myös ammatillisesti  homma lähti urilleen jo muutaman vuoden jälkeen hiihdonopettajana, young-Leevi oli kovin yllättänyt, kun luottamusta toimintaan löytyi jo kovin varhaisessa vaiheessa.

Mulla on kolme suurta intohimoa: lumiurheilu, maastopyöräily ja opettaminen. Onnekseni olen päässyt tilanteeseen, missä pääsen pyöräilemään ja laskemaan erittäin paljon vapaa-ajalla, mutta myös työskentelemään molempien parissa. Paras asia näissä on tosin se, että myös työskentelen kouluttajana näillä aloilla, joka on se mielestäni upea kombinaatio. Ammatillisesti lumiurheilun ja pyöräilyn parissa olen päässyt työskentelemään niin kouluttajana, konsulttina, kuin yleisesti asiantuntijana viimeisen 4-vuoden aikana. Hommiin pääseminen vaatii muutaman ominaisuuden: vahvat lajitaidot, paljon mielenkiintoa sekä avoimuutta uusille asioille. Mutta sopivasti kuten monessa, tuuria. Tuurissa on kuitenkin se hauska juttu, että sen pääsee usein kiertämään rohkeudella ja terveellä itsevarmuudella. Tuurin merkitystä laskee myös ammatillisessa edistymisessä korkeakouluopinnot. Ja niin kävi myös itselleni. Kasvatustieteiden opinnot avasivat sellaisen määrän perspektiiviä, jota ei ole jaossa ihan vapaasti jokapäiväisessä elämässä.

Monitaitolinjalle mulla on paljon, kunnianhimoisia suunnitelmia. Mun oma polku monitaitolinjalta on ollut lumiurheilualalla kokoaikaisesti työllistetyksi. Olen päässyt näkemään tätä toimialaa niin monesta eri perspektiivistä, ja olen todennut yhden selkeän asian – Monitaitolinja tarjoaa edellytyksiä joka puolelle tätä toimialaa. Mun tavoite ja visio on yksinkertaisesti inspiroida ja tukea meidän Akatemiassa opiskelevia nuoria lumiurheilualalle, oli se kokoaikaisesti työllistettynä tai vaan osana omaa elämäntapaa oman polun ohjatessa eri teille.

Oma arvopohjani kumpuaa jakamisen ilosta, kuten usein opettajilla tekeekin. Kevyt tunnelma ja muiden auttaminen on aina ollut itselleni luontaiselta tuntuva toimintatapa. Osittain sen takia että on helppo olla se kaveri jeesaamaassa sivulinjoissa ottamatta liian suurta vastuuta, mutta osittain sen takia, että näin olen voinut olla hyvin monessa jutussa mukana. Nyt koen sopivaa henkistä kypsyyttä ja halua ottaa lankoja omiin käsiini siirtyessäni Monitaitolinjalle ohjaksiin. Mutta toimintatapa ja arvot ovat edelleen yhtä selvät kuin nuorena lukiosta lähtiessäni. Avoimuus, läpinäkyvyys, halu antaa ja auttaa. Nämä lienevät jo muodostuvan pieneksi tavaramerkiksi itselleni.

Toivottavasti jokainen on innoissaan jo laskukaudesta, koska me Alppikoulussa ollaan! Meillä lähtee laskukausi käyntiin 6.10. Levillä ja tästä kaudesta on tiedossa erinomainen!

 

Nähdään mäessä!

Leevi

Jaa artikkeli